Marianne Blum Ungfelt den 27-06-2014

Kære forældre, elever og ansatte på Langhøjskolen.

Foråret 2014 har været specielt på alle skoler i Danmark, men jeg tager vist ikke munden for fuld, hvis jeg siger, at det har været ekstra specielt på Langhøjskolen:

Implementering af ny skolereform i en periode, hvor skolen har været ramt af uforholdsmæssig meget langtidssygdom blandt personalet – og med en ikke fuld ledelse, da jeg har siddet på Rådhuset i en konstitueret stilling.

Nu er foråret forbi, sommerferien står for døren, solen skinner, vi er til august klar til 1. år med den nye reform, som vi skal bruge som øveår i alt det nye – og vi er igen en fuld ledelse, da min tid på Rådhuset slutter pr. 1/8 2014.

Jeg glæder mig til igen at blive en fast del af hverdagen på skolen og ser frem til de nye muligheder, som reformen vil bringe os.

Jeg vil ønske alle en rigtig god og velfortjent sommerferie – vi ses til august.

Store sommerhilsner

Marianne

Maj-Britt Tang den 17-06-2014

BESTIL SKOLEMÆLK TIL EFTER SOMMERFERIEN NU

Betalingsfolderne vedr. bestilling til efterårsperioden er enten delt ud eller på vej - og bemærk, at der er konkurrencer for alle skolebørn.

Skolemælken kører nu som abonnement. Det er nemt at ændre og du kan til enhver tid ændre dit abonnement.

Bestil senest søndag den 3. august, så får dit barn skolemælk fra uge 33.

Så hold godt øje med skoletasken.

Mejeriernes Skolemælksordning

Mejeriforeningen

Danish Dairy Board

Sønderhøj 1, 8260 Viby J

www.mejeri.dk

www.skolemælk.dk

Maj-Britt Tang den 17-06-2014

BESTIL SKOLEMÆLK TIL EFTER SOMMERFERIEN NU

Bestil senest søndag den 3. august, så får dit barn skolemælk fra uge 33.

Så hold godt øje med skoletasken.

Mejeriernes Skolemælksordning

Mejeriforeningen

Danish Dairy Board

Sønderhøj 1, 8260 Viby J

www.mejeri.dk

www.skolemælk.dk

• Camilla Kaufmann den 04-06-2014
    Vi vandt!
    Langhøjskolen er den stolte vinder af Springfrøprisen og 25.000 kroner

Både elever og lærere brød ud i stor jubel, da de i går (den 3. juni) blev kåret som årets vinder af Springfrøprisen med projektet Generation Grøn, som de deltog i ved skolens featureuge i uge 12.

I projektet Generation Grøn har 68 af vores elever arbejdet på tværs af 5.-8. klasse for at skabe kunstværker og installationer, der skal inspirere folk til at smide mindre mad ud. Et af disse værker er en æbleuro med ti æbler, hvor seks af dem er farvet sorte, for at vise det store madspild, der sker hver dag. Seks ud af ti æbler bliver ikke spist. Tanken er, at kunstværket skal hænge i Kvickly/Hvidovre i forbindelse med Vestegnens Kulturuge til september for at minde folk om, hvor mange æbler, der aldrig bliver spist. Et andet af elevernes kunstværker er en madspilds-spiral i Flexi Trax inspireret af den østrigske kunstner Hundertwasser.

De nominerede skoler var mødt op i Kulturstyrelsens Hus, hvor elever og lærere blev budt velkommen af skuespiller og børne-tv-vært Signe Lindkvist.

"Da jeg gik i skole, var jeg ikke god til dansk, engelsk og matematik, men jeg var rigtig god til de kreative fag. Siden jeg gik ud af 10. klasse, har jeg ikke gået i skole. Jeg har i stedet levet af at være kreativ - jeg har lavet børnefjernsyn og cirkus. Det kunne ske, fordi min skole bakkede op om det kreative", sagde Signe Lindkvist til eleverne, inden hun præsenterede de tre nominerede skoler:

"I tre er de sejeste og mest nytænkende skoler".

Skoleleder Marianne Blum overværede også kåringen og blev helt rørt, da Langhøjskolen vandt 1. præmien. "Jeg er glad og stolt over, at Langhøjskolen har lærere og elever, der kreativt kan arbejde med et projekt, som ender ud med så fint et resultat".

Springfrøprisen er indstiftet af Kulturministeriet og Undervisningsministeriet, og kulturminister og tidligere lærer Marianne Jelved (Radikale) var mødt op for at overrække prisen.

"Kulturlaboratoriet Generation Grøn fortjener en særlig belønning som Springfrøprisen af flere grunde. I projektet har eleverne mødt en masse kunst og selv prøvet kræfter med kunsten. Eleverne har derudover fået massevis af viden og selv udviklet ideer til, hvordan man kan forandre borgernes vaner, når det gælder affald, emballage og madspild. Det har givet dem en særlig grøn bevidsthed, de kan tage med videre. Dette er et meget fint eksempel på, hvordan folkeskolen kan være med til at udvikle elevernes kreativitet samtidig med, at de lærer om samfundsansvar. På den måde bliver vores børn mere bevidste om den virkelighed, de befinder sig i."

Læs mere om projektet her: http://generationgroen.tumblr.com/

Maj-Britt Tang den 23-05-2014
    Resultat af skolebestyrelsesvalget

Stemmerne er talt op og fordelte sig således:

59 - stemmer - Henriette Tolstrup Holmegaard
    43 - stemmer - Mikkel Blankenberg Serup
    37 - stemmer - John Asger Petersen
    34 - stemmer - Thomas Axholm Vedsmand
    29 - stemmer -  Anne Markworth
    26 - stemmer - Mie Fuglsang
    16 - stemmer - Aki Allan Brandt
     9  - stemmer - Ulla Jestesen
     8  - stemmer - Anna Marina Dunning
     8  - stemmer - Line Hoelgaard Hansen
     5  - stemmer - John Schwartzbach
     5  - stemmer - Pia Kusk
     0  - stemmer - Trine Fischer Stokholm

Maj-Britt Tang den 26-02-2014
    Vedhæftede information om folkeskolereformen er dd. sendt til samtlige forældre i forældrintra.